Geef afval een nieuw leven!

W&R Etiketten is al jaren zeer bewust bezig met verantwoord ondernemen. Zo wordt continue gezocht naar mogelijkheden om het productieproces te optimaliseren, waardoor o.a. afval en energieverbruik worden gereduceerd.

Geef afval een nieuw leven

Proliner PP30

In 2009 heeft UPM Raflatac de PP30 ProLiner geïntroduceerd. Dit materiaal, dat geschikt is voor bijna alle populaire frontmaterialen, is dunner, lichter en 100% recyclebaar. Hiermee bespaart u niet alleen op de logistieke kosten, maar draagt u tevens bij aan een duurzaam milieu. Van het afval wordt Profiwood gemaakt, dat o.a. wordt gebruikt om gevelpanelen te maken. 

Rafcycle

Naast het recyclen van de PP30 is het sinds kort ook mogelijk om papieren backings te recyclen. De backings worden gedesiliconiseerd en gerecycled in papier en pulp. Met deze wijze van recycling reduceert u de transportkosten voor het afvoeren van het afval. Daarnaast draagt u bij aan een duurzaam milieu, doordat uw koolstofuitstoot tot wel 40% gereduceerd wordt*.

Wij maken graag met u een afspraak om de mogelijkheden tot recycling te bespreken. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoopafdeling via verkoop@wr-etiketten.nl of 013-571 23 45.

 * Gebaseerd op een Life Cylce Analysis uitgevoerd door UMP Raflatac waarbij recycling dan wel het weggooien van HG65 backings met elkaar zijn vergeleken.

Neem contact   met ons op
Neem contact met ons op
Direct contact Meer weten