ASQ labels, gevestigde specialist in de productie van zelfklevende etiketten, Optimum Group

NIEUWS: ASQ wordt onderdeel van Optimum Group!

En wordt speler met 75 miljoen euro omzet

ASQ Group wordt onderdeel van Optimum Group! En wordt speler met 75 miljoen euro omzet

Persbericht
Alkmaar/Lummen, 27 maart 2018
Foto van links naar rechts: Bart de Boer - Theo Noordman - Raf Joos - Jack Willemsz

ASQ Group, een in België gevestigde specialist in de productie van zelfklevende etiketten met vestigingen in Belgisch Limburg en Roemenië wordt onderdeel van de Nederlandse top-3 speler in de markt van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen; Optimum Group. De toevoeging van ASQ Group past binnen het meer jaren strategisch groeiplan wat gericht is op schaalvergroting, productverbreding en internationalisering. De directie van ASQ Group zal tevens verantwoordelijk worden voor het in juni 2017 geacquireerde EPB. Onderzocht wordt om in 2019 ASQ en EPB onder 1 dak te herhuisvesten in Wellen te Belgisch Limburg.

Strategische rationale 

• Door de toevoeging van ASQ Group ontstaat een unieke combinatie van expertise in UV flexo, offset rotatiedruk en digitaal drukwerk voor een brede productrange van onder meer zelfklevende etiketten, bedrukte banderollen, booklet & meerlaagse etiketten, flexibele verpakkingen en shrink sleeves. 
• De Optimum Group bestaat momenteel uit 7 member companies te weten; Etiket Nederland, Vila Etiketten, W&R Etiketten, Speciaal drukkerij Max. Aarts allen gevestigd in Nederland, EPB en ASQ Group (met vestigingen in België en Roemenië) en Optimum Group Printing gevestigd in Amerika. 
• De member companies hebben allen een eigen unieke product/markt combinatie waarbij toekomstige investeringen zijn gebaseerd op het doorvoeren van een verdere specialisering & positionering binnen de groep. 
• Door de combinatie van gespecialiseerde operaties en centrale groespfuncties voor sales, finance en stafdiensten, is een succesvolle, snelgroeiende en slagvaardige organisatie ontstaan die dicht bij zijn klanten staat. 
• Gecombineerd zijn de Optimum Group bedrijven in staat om hun huidige klantenbestand nog beter te bedienen. Voordelen voor bestaande en nieuwe klanten zijn een breder productenpakket, betere service door een gecombineerde verkooporganisatie en toegenomen flexibiliteit door de gecombineerde productielocaties. 
• Met de komst van ASQ Group kunnen de reeds bestaande activiteiten in België verder worden uitgebreid en tevens wordt toegevoegd; de Domino inkjet technologie, een versterking binnen de food branche, een unieke positie in de logistieke branche en een productielocatie in Roemenië. 
• Per direct zal het managementteam van ASQ Group medeverantwoordelijk worden van het nabijgelegen EPB in Wellen. Onderzocht word om deze vestiging uit te breiden zodat beide bedrijven in 2019 onder 1 dak ondergebracht kunnen worden in Wellen. De huidige Managing Director van EPB, Edouard Nolens zal daarbij de komende maanden geleidelijk zijn taken overdragen en als adviseur aan de Optimum Group verbonden blijven. 
• De acquisitie van ASQ is een nieuwe stap in de ambitie naar het marktleiderschap in de Benelux markt van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen. De Optimum Group heeft samen met ASQ een omvang van bijna € 75 miljoen omzet, 325 medewerkers en een up-to-date machinepark verspreid over de verschillende locaties.

“We zijn beide erg enthousiast over deze perfecte match! Alles valt samen, de versterkte positie op de Belgische markt, de uitbreiding met inkjet technologie, de herhuisvesting van ASQ, de management opvolging van EPB en de productielocatie in Roemenië. We zijn dan ook vol vertrouwen in de groeimogelijkheden van de ontstane bundeling van krachten”, aldus Raf Joos, Managing Director van ASQ Group en Bart de Boer, CEO van Optimum Group.

Nadere gegevens transactie

• De bedrijfsnamen Etiket Nederland, Vila Etiketten, W&R Etiketten, Speciaal drukkerij Max. Aarts, Optimum Group Printing, EPB en ASQ blijven naast elkaar bestaan en zijn allen “a member company of” Optimum Group. 
• EPB zal zich hierbij volledig gaan concentreren op het shrink sleeve specialisme voor haar Europese klanten en ASQ zal zich specialiseren op bedrukte en blanco zelfklevende etiketten voor de Belgische markt waarbij haar bestaande klanten nu ook toegang krijgen tot het volledige Optimum Group producten assortiment.

Klik hier voor het originele persbericht. 

Voor vragen en informatie kunt u terecht bij: 

Bart de Boer  
Optimum Group, Alkmaar, Nederland
+31(0)72 533 2044

Raf Joos  
ASQ Group, Lummen, België
+32 (0)11 450 440